Nog een kleine twee weken, dan staan de Paasdagen voor de deur. Licht, warmte, gezelligheid. Samen naar de kerk of misschien juist wel paaseieren zoeken. En natuurlijk kan lekker eten daarbij niet ontbreken, hoe je Pasen ook viert.
Een overheerlijk Paasbrood hoort daar natuurlijk ook bij en hoe leuk is het, om er dit jaar gewoon eens zélf één te bakken in plaats van te kopen. Met onze mix voor vruchtenbrood heb je daarmee al het juiste ‘startpakket’ in handen.
Voeg er naar eigen wens een vulling aan toe zoals noten, cranberry’s, krenten of rozijnen. Of natuurlijk traditionele amandelspijs. De keus is aan jou! Onze mix voor vruchtenbrood (500 gram) is verkrijgbaar in de molenwinkel in Veen voor slechts € 2,30.
Benodigdheden
- 500 g vruchtenbroodmix
- 300 ml water
- 8 á10 g droge gist
- max. 300 g vulling (geen zout toevoegen)
Bereiding
Kneed van de mix, het water en de gist een soepel deeg en werk de vulling er direct door. Laat een half uur afgedekt rijzen. Druk de lucht uit het deeg, vorm het brood en laat afgedekt nog een 60 á 70 minuten in de (ingevette) bakvorm narijzen.
Bak het brood in 20 tot 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven van 220 tot 240 °C. Je kunt het brood ook bakken in de broodbakmachine. Gebruik dan stand ‘zoet of ‘normaal’. Voeg de vulling toe als de machine een piepsignaal geeft. Indien mogelijk: kies korstkleur: licht. Het brood kleurt vrij snel.